PO KORONI

V začetku septembra sem zbolel za Covid-19. Zbolel sem točno 12 dni po prejetem odmerku cepiva Jansen. Bolezen je potekala v lažji obliki z vročino do 37,5 in bolečinami v mišicah. Žal je bolezen prišla ravno v neprimernem času ko sem imel največ dela z Novomeškim 1/2 maratonom. Po 14 dneh sem pričel s treningi. Tekel sem dva dni in tretji dan sem dobil zopet močan glavobol. Tisti teden nisem več tekel. Po 7 dneh brez teka je bilo malo bolje in naredil sem zopet dva teka in naslednji dan naredil fartlek, ki je bil katastrofa. Pulz je bil visok, v prsih pa me je peklo. Opazil sem da me vsak tek ob povečanem naporu začne peči v prsih. Odločil sem da na Novomeškem 1/2 maratonu (NM21) ne bom nastopil, ker nisem ok in da je bolje da naredim vsaj eno stvar dobro. K (ne)sreči sem imel toliko dela z NM21 da se nisem časa obremenjevati s sabo.

Mesec september je bil najslabši mesec v letošnjem letu. Kilometrov skoraj da ni bilo. Po NM21 sem pričel s treningi in zopet dvignil kilometražo in začel z rednimi treningi. To je bil zopet stres za telo, da se zopet navadi na obremenitve. Kako hitro gre pripravljenost?!!! Imel sem občutek da imam hitrost a ne gre, težko zdržim daljše napore. Noge so hitre le dokler so sveže, potem pa vse pade. Tempi pod 3:00min/km so gromozanski napor. A z vsakim tednom/ tekom je bolje.

Prihajam nazaj v trening, a v resnici mi zmanjkuje časa. Letos sem imel cilj v Valenciji loviti celo državni rekord v maratonu, a je bilo kaj kmalu jasno da so poletne težave s kolenom in septemberska korona odpihnile te sanje. Še vedno vztrajam in treniram za maraton v Valenciji, ki bo 5.12.2021. Mislim, da je to zelo pomembno. Kljub temu da ne bom na najvišji ravni, bom skušal do takrat dobro trenirati in odteči maraton po svojih zmožnostih. V bistvu bo Valencija le en cilj do dobrega spomladanskega maratona. Moram ostati zbran in se čimbolje pripraviti na spomladanski maraton.


LJUBLJANSKI MARATON

Jutrišnji nastop na Ljubljanskem maratonu bo zanimiv. Tekel bom 21km. A v bistvu se na tekmo nisem kaj dobro pripravil. V zadnjem času sem veliko treniral, tudi počival nisem nič kaj. Zato čas ne bo v ospredju. A ko stopim na štart sem ponavadi drug človek. Veselim se nastopa in dobre tekme. Vesel sem da letos Ljubljanski maraton sploh bo. Saj je bilo lani kar žalostno, ko so vsi maratoni odpadali. Letos pa zopet oživljamo tek in “slovenski praznik teka”. Letos bodo na njem nastopili res le pravi tekači. Veselim se druženja z njimi.


Spomin na 24. Ljubljanski maraton leta 2019, ko sem postal državni prvak v maratonu. (v ozadju Simon Navodnik)
Spomin na leto 2010 in epski dvoboj s Tonetom Kosmačem. Kjer se postavil tudi rekord na 21km na Ljubljanskem maratonu 1:04:55

V PONEDELJEK NA PRIPRAVE V TOPLE KRAJE

Takoj po maratonu v ponedelejk odpotujem v Kenijo na priprave. Skušal se bom optimalno pripraviti na maraton v Valenciji. Veselim se že tekov v kratkih hlačah in treningi v skupinah s kenijskimi tekači.