ZAKLJUČEK PRIPRAV V KENIJI

Zaključil sem 6 tedenske priprave v Keniji. Treniral sem tako, kot še nikoli doslej. Bilo je težko. Komaj sem zdržal vse napore in ni bilo lahko. Sploh ko telo noče, ti pa veš da moraš. Telo bi rado spalo, počivalo, jedlo, a kar je treba je treba. K sreči sem lahko dovolj počival.

Prednost priprav je v tem, da si osredotočen le na trening. Saj pravijo, kam gre bik gre pa še štrik. Če delaš res kot profesionalni atlet eno stvar in razmišljaš le o tem kako boš treniral je veliko lažje. V Sloveniji se pač od teka ne da živeti in treba je razmišljati tudi o tem kako boš preživel, zato ti misli večkrat (tudi med tekom) odhajajo tam kjer ne bi smele – k delu, kaj moraš še naredit ali celo kaj si pozabil naredit.

Okolje je zato za športnika zelo pomembno, da lahko dela. Da ima okoli sebe ljudi, ki ga spodbujajo, pomagajo, naredijo katero stvar namesto njega in da jim lahko športnik zaupa. V Keniji je tako okolje in ljudje se spoznajo na tek. V bistvu je vsepovsod tako, le ti se moraš dobro počutiti in jaz se dobro počutim v Keniji.

Prehrana je že ena stvar po kateri se moramo zgledovati. Tam je prehrana zelo osnovna in enostavna z kar premalo okusa za nas. Zato se mnogi špotniki pritožujejo. Je se v večini zelo enostavna hrana ki prenasitna in težka. Poje pa se ogromno zeljenjave. Za sladico je le sadje. Drugega ni. So le nasmejani in prijazni obrazi, ki ne skrbijo preveč. Tudi sam sem se tako počutil, kot da sem na počitnicah. Čeprav nisem zaradi treninga šel na noben izlet, sem se skušal čimbolj sprostiti. Sproščen sem bil, ker si nisem zadal prevelikega cilja oziroma ni ležal na meni. Zelo sem neobremenjen z rezultati. Želim biti le čimboljši. Imam cilje,a me ne težijo in vlečejo k tlom.

Sproščenost je bila ključna da sem se dobro sprostil in regeneriral. Poleg tega sem letos tudi zaradi korone spremenil vitaminizacijo in užival več vitaminov in aminokislin. Ker me sprašujete katere vam tukaj podajam, katera prehranska dopolnila sem poleg zdrave prehrane uporabljal:

Zahvalil bi se tudi podjetju ProAction Slovenija, ki mi pomaga na moji športni poti. Izdelke lahko naročite na njihovi strani www.proaction.si