OPTIMISTIČNO V LETO 2020

Lansko leto sem imel kar nekaj težav po operaciji leve petnice. Petnica je bila po večjih obremenitvah boleča. Težave so se kazale šele ob večjih obremenitvah. Npr. po vajah za moč ali po bolj intenzivnih treningih. Peta je bila vneta in nisem mogel kakšen dan ali dva trenirati. Vaje sem delal občasno in ne dovolj pogosto. Težko je bilo delati vaje preko bolečine.  Predpostavljal sem, da peta ni bila še 100% ozdravljena, zato sem delal vaje manj pogosto. Tek je nekako šel in lahko sem treniral. A ko sem povezal več treningov in tekem, so izbruhnile težave. Tako sem imel vneto plantarno fascio na levi operirani nogi (Po teku štirih mostov). Zato sem izpustil tudi Nočno 10ko. Sledil je dopust, kjer sem nekaj pokušaval teči a z bolečino ni šlo. Dobro, da je bilo surfanje v moji glavi in sem lahko pozabil na tek. Dogovorjen sem bil da štartam v Ljubljani maraton, zato mi je voda tekla v grlo. Ko sem prišel domov sem bil v avgustu priden in sem lepo stopnjeval treninge. A kaj ko sem imel konec avgusta že nove težave. Ker leva noga ni dovolj odrivala sem imel biomehanične težave. Podrla se mi je statika. To se zgodi ko je medenica zamaknjena, kar je posledica neenakomernih obremenitev med levo in desno stranjo. Da se to sprosti je potrebna cela vrsta masaž, terapij, ter časa brez treninga. Septembra sem tako naredil le dobrih 150km, oktobra pa le 200km (z Ljubljanskim maratonom vred). Potem lahko veste kako slabo sem bil pripravljen za Ljubljanski maraton. V danih razmerah sem izvlekel maksimalno.

TRENERSKA EKIPA

Še naprej sodelujem z mojim starim trenerjem Romanom Kejžarjem. V lanskem letu sva se sporazumno dogovorila, da dokler ne bom pripravljen za pravi trening in bom imel bolečine, naj treniram sam in se pripravim na vrnitev v trening. Predaleč sva oddaljena drug od drugega, poleg tega pa hitrih treningov nisem mogel delati, zato je bilo premalo komunikacije med nama in premalo povratnih informacij. Poleg tega pa so bile bolečine še prisotne in težko je bilo tako delati.


Pričetek sodelovanja s Srdjanom Djordjevičem

Konec novembra sem pričel sodelovati s kondicijskim trenerjem Srdjanom Djordjevičem. Pri katerem sem opravil tudi nekaj meritev, ki pa so pokazale dobre rezultate, ki so dobra osnova za napredek in vrhunske rezultate. Prvi mesec treninga že kaže rezultate, ki jih čutim na treningu. Vaje, katere izvajam pod strokovim nadzorom Sama Zavrla so nekaj popolnoma novega za moje telo. Čutim čedalje večjo moč in izenačenost obeh strani. Poleg specifičnih vaj za moč in hitrost delamo tudi na tehniki teka, katere posledica je tudi šibkost nekaterih mišičnih skupin. Prepričan sem, da se bodo rezultati kmalu pokazali bodisi v obliki odsotnosti poškodb in težav z zdravjem, kot tudi z dobrimi rezultati.