OPERACIJA LEVE PETNICE

Pred nekaj dnevi sem bil operiran na levi petnici. To je še druga operacija petnice, potem ko sem uspešno operiral desno petnico maja 2017.

V mesecu avgustu so se začele pojavljati manjše težave na področju ahilove tetive, ki so se s treningi stopnjevale. Tudi leva petnica je bila pred časom že malo deformirana, a je še dovoljevala trening brez težav. Ob večjih naporih so se težave povečale in po posvetu z Dr. Drobničem sva se odločila, da nogo operirava. Odločitev je bila še lažja, ker težav z desno petnico, ki je bila že operirana nisem imel. Čas pred zimo je najbolj idealen za operacijo.

Počutje po operaciji je odlično, saj bolečin praktično ni, noga pa ni preveč otečena. Vsak dan je noga bolj gibljiva, pa tudi obremenjujem jo že lahko. Rehabilitacija bo trajala 5- mesecev, a tokrat sem sklenil, da bom med rehabilitacijo delal več na fizični pripravi. Računam da bom moral mirovati nekje do novega leta. Nato bom začel s treningi v fitnesu in fizioterapijo. Cilj je čimbolj usposobiti tkiva, da čim manj padejo v pripravljenosti. Kost bo rabila kar nekaj časa za obnovo, zato s tem ne gre prehitevati.

Čutim, da je bila ta operacija veliko manj invazivna kot prva in verjamem, da bom kmalu nazaj.

Ker je bila operacija samoplačniška se zahvaljujem vsem sponzorjem, ki so prispevali za operacijo.

 

TOPLOTA d.o.o.

Vorančeva 9, Novo mesto


Šmihel 7, Novo mesto