ODSTOP NA EVROPSKEM POKALU 10.000m V BIRMINGHAMU

Žal sem na Evropskem pokalu na 10.000m odstopil na 6km. Zapravil sem res lepo priložnost za dober rezultat in tek pod tridesetimi minutami. Vem, da sem tega sposoben, kar sem že dokazal letos, a včeraj tega nisem bil sposoben prikazati. Žal mi je za odlično priložnost in za odstop v nastopu za reprezentanco.

Začeli smo relativno hitro za 2:54 min/km. Sam bi si želel počasnejšega začetka, bližje 3:00min/km. Drugi kilometer smo imeli 5:51. Na začetku sem se počutil odlično, a po 4km sem prešel v krizo, ki se je stopnjevala iz kroga v krog. Z Mitjo sva ostala sama in nikjer ni bilo skupine. Krogi so bili vse počasnejši. Na 5km sva imela čas 14:51. Padel sem v krizo. Največji problem je bilo dihanje. Krogi so bili že 73 sekund. Vedel sem, da tek pod 30:00 ni več mogoč. Na 6,4km sem v odstopil.

Zmage in porazi so sestavni del športa. Včeraj ni bil moj dan. Danes sem zelo jezen zaradi moje včerajšnje predstave. Mogoče bi se moral bolj potrpeti in vztrajati, iti do konca. A kako bi bil nesrečen s 30:15 ali še slabše. Tudi to bi bil zame poraz. Željan sem dokazati, da zmorem pod 30:00. Porazi ti dajo moč za trše treniranje in še večje odrekanje. Sploh če čutiš da si to sposoben. To je motivacija za naprej. To me motivira naprej. Včerajšnji tek moram čimprej pozabit, oziroma iz njega potegniti največ. To je motivacijo za naprej. Moram to popraviti!