CILJI V 2022 SO VISOKI – DRŽAVNI REKORD IN EVROPSKO PRVENSTVO V MÜNCHNU

Cilji v novi sezoni so visoki. Imam maratonsko normo za Evropsko prvenstvo v Münchnu, ki bo 15. avgusta. Poleg tega pa imam dva velika cilja in sicer popraviti svoj državni rekord na 10km na cesti (29:21), ki sem ga postavil lani ter postaviti državni rekord v maratonu (ki znaša 2:11:50).

Vse to so visoki cilji, tega se zavedam a verjamem, da sem tega sposoben. Treningi so trenutno na visokem nivoju. Zdravje pa zaenkrat dobro služi. Pred nekaj dnevi sem prispel na priprave v Kenijo, kjer bom opravil glavnino mojih priprav. Trenirati doma je bilo v zadnjih tednih kar težko, kljub temu da so bile vremenske razmere ugodne za ta čas. A vsak dan sem nekako postajal bolj utrujen, premražen in čedalje slabšega počutja. Super je bilo tudi letos trenirati v atletski dvorani novomeškega olimpijskega centra, ki je res velika pridobitev za Slovenijo in Novo mesto.

Po treningu v Olimpijskem centru Novo mesto

Pred nekaj dnevi sem staknil manjši nahod. K sreči sem bil na testiranjih negativen. Takoj, ko sem prišel v Kenijo in dan preživel na toplem soncu je bilo zdravje boljše. Doma je trenutno tudi velika možnost okužbe, zato sem vesel da sem lahko pobegnil v tople kraje in da se vrnem ko bo situacija boljša.

Zimski trening znq biti zelo lep – tek na gorjance

Nastanjen sem v drugem trening centru, kot ponavadi. Tukaj je kar nekaj fantov s katerim lahko treniramo skupaj, hrana je tudi zelo dobra, zato je počutje super. Prvi teden je bil lažji, saj sem se navajal na višino potem pa bo treba začeti delati 🔨 tudi zelo boleče in naporne treninge. Upam, da se bo telo tako dobro odzivalo kot lani.

Cilji so zelo visoki, pred mano pa veliko napornih dni. Vem, da bom hodil po robu zmožnosti in upam, da mi bo telo sledilo in služilo. Zdravje je pač osnovni pogoj in zaenkrat kar dobro služi. Tukaj v Keniji je samo ena stvar in to je trening. Vse je podrejeno temu in v dnevu res ne delam drugega kot tečem in počivam. Kmalu se vam zopet oglasim z malo daljšim poročilom.

Želim vam, da ostanete zdravi in čim bolj aktivni.