BERLIN 10k INVITATIONAL – NOV DRŽAVNI REKORD 29:21

Končno smo tudi v Sloveniji po dolgih letih dočakali tek pod 30:00 minutami. Ves čas sem vedel, da sem sposoben tega. Potrebna je bila le prava tekma s pravo formo. Dokaj težko je odteči dobro 10ko iz maratonskega treninga, a danes sem se res dobro počutil. Ni mi bilo težko in nisem se bal ko je pisalo na avtu – projected finish time 29:35. Vse je šlo ok. Bilo je le zelo mrzlo. Dve stopinji celzija in malo vetra. Kljub vsemu so bile dobre razmere, saj smo skoraj vsi tekli osebne rekorde. Lahko, da je krivo koronsko obdobje, ko smo tekači veliko trenirali in smo lačni tekem.

Težko je bilo priti na tekmo. Potrdilo, da tekma bo smo dobili šele v sredo, saj so imeli organizatorji ogromno težav z organizacijo zaradi vseh ukrepov povezanih s preprečevanjem širjenja nalezljivih bolezni Covid-19. Opraviti sem moral dva testa, poleg tega pa sem moral sam plačati letalsko karto in nastanitev. Organizatorji v teh časih nimajo denarja in atleti smo srečni, da je sploh kakšna tekma letos. Zato smo pripravljeni seži tudi v svoj žep. Še huje je npr. v Keniji, kjer so tekači obupani, saj so ostali brez dohodkov, temu pa ni videti konca.

Štartal sem v B tekmi, saj so bili v A tekmi skoraj vsi z osebnimi pod 29-imi minutami Tekma je potekala gladko in res sem se dobro počutil. 3km smo pretekli v 8:50, 5km v 14:45. Tekli smo lepo enakomerno. Nato je postajalo malo težje, a ne preveč. Na 7,5km sem se super počutil in na 8km začel dodajat ter se postavil skoraj na čelo skupine. Seveda je šlo vse hitreje in mislim da sem med 8 in 9 km preveč vleke,l na kar sem imel na 9km trde noge. Na 9,5km mi je res žal, da nisem mogel bolje finiširati in doseči tretjega mesta. Tobias Blum in Konstantin Wedel sta bila premočna, a Franka Schauerja in Kevina Key-a pa bi lahko še imel.

Kakorkoli zelo sem zadovoljen. Čez štirinajst dni bom nastopil na polmaratonu v Dresdnu, kjer upam na dober rezultat. V aprilu imam v načrtu maraton, ko pa bom vedel več pa vam sporočim.